“COVID – 19’un Türkiye’deki Roman Toplulukları Üzerindeki Sosyo-ekonomik Etki Araştırması”nın sonuçları kamuoyuna sunuluyor.
Pandemi sürecinde, Türkiye'deki Romanların durumunu değerlendirmek amacıyla, Prof. Dr. Fikret Adaman öncülüğünde Baran Alp Uncu, Gökçe Yeniev, İsa Ali Demir tarafından yürütülen “COVID - 19’un Türkiye’deki Roman Toplulukları Üzerindeki Sosyo-ekonomik Etki Araştırması”nın sonuçları, bugün Postane İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla, kamuoyuna sunuluyor.
Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile uygulanan Roman Diyalog Ağı'nın Güçlendirilmesi Projesi kapsamında yürütülen araştırma, Türkiye bağlamında “Romanlar” olarak bilinen Rom, Dom, Lom ve Abdal gruplarının pandemi nedeniyle karşı karşıya kaldıkları sorunlar ile pandemi esnasında sunulan yardımlara erişim imkan ve kapasitelerini inceliyor.
Artvin, Edirne, İzmir, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde, gerek bu grupların fikir önderleri gerek gruplardan seçilen kişilerle yapılan görüşmelerin yanı sıra, illerdeki ilgili mülki idare amirleri ve belediye sorumlularıyla da mülakatlar düzenlenerek elde edilen bulgular ışığında, mevcut durumu ortaya koyuyor.
Araştırmada, Türkiye’deki Romanlık halleri, istihdam, sağlık, eğitim ve barınma özelinde ele alınıp Türkiye’de COVID - 19’un ekonomik etkileri analiz ediliyor.
Pandemiye karşı alınan önlemler ve Romanların önlemlerden yararlanma durumları değerlendirildikten sonra kısa ve uzun dönemli politika önerileri sunuluyor.
Pandemi koşullarından dolayı, sınırlı sayıda gazetecinin Postane İstanbul’da katılacağı basın toplantısı, Roman Diyalog Ağı’nın Youtube ve Twitter hesabından canlı yayınlanacak.
@romandiyalogagi
10.00
Postaneistanbul YouTube Twitter